Loading...

Help

Często zadawane pytania.

Aplikacja wykorzystuje algorytm dobierania par oparty na zainteresowaniach z Facebooka. Im więcej wspólnych wartości z innym użytkownikiem tym większe prawdopodobieństwo wyświetlenia jego profilu na Twoim ekranie głównym. Ponadto dobierani użytkownicy ograniczeni są filtrami wyszukiwania, które można edytować w ustawieniach.

Nieograniczone wysyłanie wiadomości w czacie z innymi użytkownikami jest możliwe tylko gdy dany użytkownik zaakceptuje nasze zaproszenie do rozmowy w formie kissogramu, czyli pierwszej wiadomości. W kissogramie można zawrzeć tylko jedną wiadomość ograniczoną liczbą 500 znaków. Dziennie można wysłać kissogramy do maksymalnie 3 osób.

Aby móc korzystać z aplikacji konieczne jest zalogowanie się przez Facebooka. Aplikacja pobiera dane o użytkownikach aby móc sparować ich ze sobą na podstawie ich wspólnych zainteresowań. Poza publicznym profilem na facebooku aplikacja pobiera między innymi informacje o polubieniach, miejscach, wydarzeniach i znajomych. Informacje te nie są używane w żadnym innym celu niż do dopasowywania użytkowników przez algorytm. Więcej informacji o wykorzystywaniu danych osobowych można znaleźć w naszej polityce prywatności dostępnej pod pod adresem: kissograph.com/terms/

Jak korzystać z aplikacji Kissograph.

Przy pierwszym uruchomieniu aplikacji Kissograph użytkownik będzie musiał się zarejestrować. Rejestracja odbywa się poprzez zalogowanie do swojego konta Facebook oraz upoważnienie aplikacji do korzystania z danych o koncie. Uprzednio można zapoznać się z krótką instrukcja działania aplikacji widoczną nad guzikiem “Zaloguj się do Facebooka”.

  • Naciśnij guzik “Zaloguj się do Facebooka”.
  • Wpisz adres e-mail lub numer telefonu przypisany do Twojego konta Facebook.
  • Wpisz hasło w celu uwierzytelnienia.
  • Naciśnij guzik zaloguj.
  • Upoważnij aplikację Kissograph.

Aplikacja dobiera użytkowników na podstawie algorytmu podobieństwa zainteresowań na Facebooku. Wspólne zainteresowania wyświetlone są pod zdjęciem użytkownika w liczbowej postaci wspólnych: polubień, miejsc, wydarzeń oraz znajomych. Możesz przeglądać profile dobranych użytkowników z poziomu ekranu głównego poprzez przesuwanie ekranu w górę i w dół. Nowe profile będą wyświetlać się w czasie.

Nieograniczone wysyłanie wiadomości w czacie z innymi użytkownikami jest możliwe tylko gdy dany użytkownik zaakceptuje nasze zaproszenie do rozmowy w formie kissogramu. Więcej dowiesz się w zakładce Wysyłanie kissogramów i Akceptacja kissogramów.

Kissogramy to autorska funkcja naszej apliakcji służąca do dobierania użytkowników w pary. Dobranie w parę z innym użytkownikiem następuje po wysłaniu oraz akcpetacji kissogramu, czyli pierwszej wiadomości. Kissogram można wysłać do wybranej osoby z poziomu ekranu głównego, po naciśnięciu ikony chatu widocznej w prawym dolnym rogu zdjęcia profilowego. W kissogramie można zawrzeć tylko jedną wiadomość ograniczoną liczbą 500 znaków. Dziennie można wysłać kissogramy do maksymalnie 3 osób.

Akceptacja kissogramu oznacza umożliwienie sobie oraz danemu użytkonikowi wysyłanie nowych wiadomości. Aby zaakceptować kissogram należy przejść do ekranu wiadomości, nacisnąć wiadomość zatytułowaną “You’ve got a kissogram”, a następnie nacisnąć guzik akceptacji.

Edycja zdjęć jest możliwa z poziomu ekranu Twoje zdjęcia dostępnym po naciśnięciu na zdjęcie profilowe w Twoim Profilu. Możesz umieścić maksymalnie 9 zdjęć na swoim profilu. Aby dodać nowe zdjęcie naciśnij na puste pole i wybierz z jakiego źródła ma być pobrane. Możesz zmienić kolejność zdjęć poprzez przeciąganie ich po ekranie. Aby usunąć zdjęcie wystarczy je nacisnąć i wybrać opcje Usuń.

Podstawowe informacje o Tobie, takie jak: imię, wiek, płeć, miasto zamieszkania oraz zawód są automatycznie pobierane z Twojego konta na Facebooku i nie są edytowalne z poziomu aplikacji.

Jeśli chcesz ukryć jakieś informacje o swoich polubieniach oraz wykluczyć je z algorytmu wyszukiwania możesz to zrobić z poziomu Twojego profilu naciskając guzik Ukryj polubienia, Ukryj miejsca lub Ukryj wydarzenia. Po naciśnięciu wybranej kategorii pojawi się lista Twoich polubień na Facebooku. Jeśli lista nie jest aktualna możesz aktualizować ją naciskając przycisk ODŚWIEŻ LISTĘ. Konkretne polubienia z listy zostaną ukryte przed innymi użytkownikami po ich odznaczeniu.

W sekcji Filtry możesz kontrolować jakie profile będą dla Ciebie dobierane. Edytowalne są preferencje płci, wieku oraz dystansu od miejsca Twojego położenia. Miejsce Twojego położenia możesz zmienić w dowolnym momencie przesuwając pinezkę na mapie.